Στο πλαίσιο των εξαγγελιών της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την εγκατάσταση εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχωρά μετά τον Δεκαπενταύγουστο στη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων εντός του campus, όπως τόνισε στο GRTimes ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Μετά τις 15 Αυγούστου θα λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά κέντρα εντός του campus του ΑΠΘ έτσι ώστε να διευκολυνθεί άμεσα η εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο Πρύτανης του Αριστοτελείου σε συνέχεια των εξαγγελιών της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία σε πρωινές δηλώσεις της στο Mega σημείωσε ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε με τους ειδικούς το πώς θα διασφαλίσουμε αυτή την επιστροφή. Πρέπει να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας. Έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση από τα Πανεπιστήμια να μας δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας».

Στο ίδιο πλαίσιο, το Σάββατο (17/7) ανακοινώθηκε και η εισήγηση της Συνόδου των Πρυτάνεων για την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως «η Σύνοδος Πρυτάνεων εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021 – 2022. Με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».

Ο κ. Παπαϊωάννου πάντως ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προβλέπεται να ισχύσει στην επερχόμενη εξεταστική, αλλά από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς η οποία τοποθετείται τον Οκτώβριο. «Η εξεταστική θα διεξαχθεί με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα» υπογράμμισε ο Πρύτανης.