Kανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Yπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σχολεία και πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν δια ζώσης, ανέφερε, μιλώντας στον Alpha η κ. Κεραμέως, η οποία ερωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να ενταχθούν στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί. «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Ομως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Σε ερώτηση για πιθανές κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η υπουργός ανέφερε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Για τον σχεδιασμό του πιθανού εμβολιασμού παιδιών 12 – 15 ετών, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12».

«Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Εχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βόλος: Στα 10 τα κρούσματα στο γηροκομείο – «Οι υπάλληλοι αρνούνται να εμβολιαστούν»

Εφιαλτικά σενάρια για τα κρούσματα: Στην δίνη της πανδημίας η χώρα – Ανησυχούν οι ειδικοί

Θωμαΐδης: Θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις Σύψα για 15.000-20.000 κρούσματα εάν δεν εμβολιαστούν οι νέοι