Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών έφερε αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων.

Πλέον έχουμε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.Τονίζεται επίσης ότι πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η λειτουργία επιτρέπεται μόνο σε υπαίθριους χώρους και πάντα με καθήμενους πελάτες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν λίγες ημέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε στη 01:30 τα ξημερώματα και ολοκληρωνόταν στις 05:00 το πρωί.

Στο παραπάνω ωράριο είχαν προσαρμοστεί και τα καταστήματα εστίασης που έκλειναν στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Πλέον, τα καταστήματα της εστίασης (μπαρ,καφέ και εστιατόρια) μπορούν να λειτουργούν και μετά τη 1:30, καθώς από τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, καταργήθηκε εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα καταστήματα της εστίασης μπορούν να κλείνουν από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου του 2021 ό,τι ώρα θέλουν και δεν είναι υποχρεωτικό να κλείνουν μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, καθώς παύει πλέον να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Με την απελευθέρωση του ωραρίου πλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά ακόμα και μετά τη 01:30. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην υπουργική απόφαση που να περιορίζει τη λειτουργία των καταστημάτων, επομένως οι καταστηματάρχες θα μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους άφοβα και να κλείσουν όποτε το κρίνουν αυτοί.

Η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών πρέπει να τηρείται και απαγορεύεται ο χορός. Ειδικότερα, για τη χρήση των εσωτερικών χώρων, χρήση μπορεί να κάνει μόνο το προσωπικό των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση οι πελάτες (με εξαίρεση τη χρήση της τουαλέτας).

Οι περιορισμοί συνεχίζουν να αίρονται και το μόνο που μένει πλέον είναι να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης και να επιτραπούν και οι όρθιοι πελάτες στα μπαρ. Σήμερα  στις 12:30 αναμένεται αν πραγματοποιηθεί η εξειδίκευση για το πώς τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν με μόνο εμβολιασμένους ή με μεικτό κοινό από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ωράριο στο λιανεμπόριο

Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν, στα καταστήματα λιανεμπορίου προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) από 7:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τη μάσκα:

-Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

-Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός /συνωστισμός.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ποιοι απειλούνται περισσότερο από το στέλεχος Δέλτα και πώς προστατεύουν τα εμβόλια

Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορεί να μεταδοθεί σε 10-15 δευτερόλεπτα σε ένα mall, χωρίς επαφή ούτε συνωστισμό, λένε ειδικοί