Σύμφωνα με δεδομένα του 2016 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 650 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως, ενώ διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αυτού, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών. Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, καθώς πάνω από 124 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 έως 19 πάσχουν από παχυσαρκία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 2,8 εκατομμύρια ενήλικες.

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, εγκαινιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας.

Το τηλεοπτικό μήνυμα της εκστρατείας, αρχικά, θα προβληθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσω σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας και, έως το τέλος του έτους, θα ακολουθήσουν ποικίλες δράσεις.

Στόχος της εταιρείας είναι η πληρέστερη ενημέρωση του συνόλου του πληθυσμού για τη νόσο της παχυσαρκίας και τις συννοσηρότητες με τις οποίες σχετίζεται, συμπεριλαμβανομένων του σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων νοσημάτων.

Στον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr ο αναγνώστης μπορεί αν βρει διαθέσιμες πληροφορίες για τη νόσο της παχυσαρκίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της.

Το τηλεοπτικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας1 τελεί υπό την αιγίδα των:
• Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
• Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας – Ε.Κ.Ε.
• Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής – Ε.ΠΑ.ΜΕ.ΔΙ.
• Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας – Ε.Ι.Ε.Π.
• Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας – Ε.Χ.Ε.Π.
• Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα»