Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, αρνήθηκε σήμερα τους ισχυρισμούς του Ντομινίκ Κάμινγκς ότι είπε ψέματα για την πανδημία, προσθέτοντας ότι «ήμασταν ξεκάθαροι με τους πολίτες».

Ο κ. Χάνκοκ, επιχειρώντας να απαντήσει στην «επίθεση» που εξαπέλυσε σε βάρος της ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, είπε: «Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν χθες, είναι σοβαροί και χαιρετίζω την ευκαιρία που έχω, να αναφέρω επισήμως ότι αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με την ειλικρίνειά μου, είναι αβάσιμοι, δεν είναι αληθινοί. Ήμουν ειλικρινής και ευθής, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό λόγο, σε όλη της διάρκεια της παδνημιάς».

«Από τον περασμένο Ιανουάριο έχω βρεθεί στη Βουλή πάνω από 60 φορές. Με τον πρωθυπουργό έχουμε φιλοξενήσει μαζί 84 συνεντεύξεις Τύπου, απάντησα σε 2.677 ερωτήσεις στη Βουλή και θα συνεχίσουμε με αυτό το πνεύμα διαφάνειας. Μερικές φορές αυτό που είχαμε να πούμε δεν ήταν εύκολο. Έπρεπε να ισορροπήσουμε με τους ανθρώπους όταν τα πράγματα πήγαιναν στη λάθος κατεύθυνση. Μαθαίνουμε διαρκώς νέα πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Εφαρμόζουμε όσα μαθαίνουμε, τόσο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας όσο και για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον. Πέρα από όλα αυτά, αυτό που έχει σημασία παραμένει το ίδιο – εμβολιασμός, τεστ, προσφορά στη χώρα μας και διάσωση ζωών. Αυτά είναι που έχουν σημασία για τον βρετανικό λαό» πρόσθεσε ο Χάνκοκ.

Κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιας συνεδρίασης της Βουκλής των Κοινοτήτων, που διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες την Τετάρτη, οΚάμινγκς ισχυρίστηκε ότι, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι ζητούσαν συνεχώς την απόλυση του υπουργού Υγείας για «15 – 20 λόγους», συμπεριλαμβανομένων και των ψεμάτων που έλεγε σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Κάμινγκς κατηγόρησε, επίσης, τον Χάνκοκ για «εγκληματική, επαίσχυντη συμπεριφορά που προκάλεσε σοβαρές βλάβες».