Δεκάδες ιερείς, ιεροψάλτες και προσωπικό, υποβλήθηκαν σε δωρεάν rapid test σήμερα, με αφορμή τη λειτουργία των ιερών ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Έτσι, από το πρωί της Δευτέρας,  πολλοί ιερείς έσπευσαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να κάνουν τα τεστ με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τις ημέρες του Πάσχα που οι ναοί θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς.

mitropoli__1_
mitropoli__2_
mitropoli__3_
mitropoli__6_
mitropoli__7_

Πάνω από 150 ιερείς προσήλθαν για rapid test και στον Πειραιά

Στη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού σε όλους τους κληρικούς και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, προχώρησαν σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Από νωρίς το πρωί, 150 ιερείς και 200 άτομα προσωπικό προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, όπου υποβλήθησαν στο τεστ άμεσα και με ασφάλεια, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

peiraias__1_
peiraias__2_
peiraias__3_

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπεβλήθη σε rapid test και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διενέργειας των rapid test, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

peiraias__4_
peiraias__5_
peiraias__6_

Ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιώς γίνεται αυτή η προσπάθεια για την αποτροπή της μεταδόσεως της πανδημίας. Η Εκκλησία πάντοτε ως φιλόστοργος μητέρα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια τέτοια τραγική κατάσταση για τη ζωή των συνανθρώπων μας. Αυτό που μας συνέχει είναι ότι αυτή τη στιγμή 10.000 συνέλληνες έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι εναντίων αυτού του αδιοράτου εχθρού, του μικροσκοπικού οργανισμού, ο οποίος επιβουλεύεται την ύπαρξή μας. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και βέβαια πολύ αγάπη. Αγάπη όχι για τον εαυτό μας μόνο, αλλά και για τον κάθε συνάνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Ιωάννη Μώραλη και τις υπηρεσίες του Δήμου για αυτή τη δυναμική τους συμβολή στην υλοποίηση της όλης δράσης. Η Εκκλησία πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση του μεγάλου δώρου της ζωής».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Επειδή είναι δεδομένο ότι οι πολίτες θα πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, επιλέξαμε ως Δήμος να διενεργήσουμε rapid test σε όλη την «οικογένεια» της Μητρόπολης Πειραιώς. Προφανώς και η Eκκλησία έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες κι αυτό αποτυπώνεται στην αυξημένη προσέλευση των ιερέων και του προσωπικού των Ιερών Ναών. Πιστεύω ότι με την ενέργεια αυτή και οι ιερείς, αλλά και οι πιστοί που θα προσέλθουν στις εκκλησίες με τα προβλεπόμενα μέτρα, θα αισθάνονται ακόμη πιο ασφαλείς και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τους δώσαμε τη δυνατότητα αυτή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τη συνεργασία, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας που διενεργεί τα τεστ και τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Πλατανησιώτη, καθώς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι ισχύει για την μετακίνηση εκτός νομού για ιατρικούς λόγους – Σκέρτσος: Πότε δεν επιτρέπεται

Εξαδάκτυλος: Έκκληση για self test πριν το τραπέζι του Πάσχα

Μητσοτάκης: Τέλη Μαΐου θα φτάσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς