*Γράφει ο Βασίλης Δαλιάνης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην παραλάβει επιπλέον 100 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca αποφασίζοντας να μην ενεργοποιήσει τη σχετική ρήτρα με την αγγλο – σουηδική εταιρεία.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca, συνολικά στα 27 κράτη – μέλη της θα παραδίδονταν 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα παραδίνονταν μόνο εάν η Επιτροπή ενεργοποιούσε τη σχετική ρήτρα, κάτι που τελικά δεν θα το πράξει.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατά στάση αναμονής καθώς δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα προσφύγει νομικά εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων της κατά της covid-19 στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Κομισιόν εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τα 27 κράτη -μέλη της ΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πελώνη: Επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού έως τις 10 το βράδυ – Έρχονται ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των ηλικιών 40-49