Για το πλαίσιο λειτουργίας των εκκλησιών μίλησε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου, όπως είπε η κυρία Πελώνη, αυτή θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Αναφορικά τώρα με το ωράριο κυκλοφορίας, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 23:00. Σχετικά με τον εορτασμό, την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπεται, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Ειδήσεις σήμερα 

Πελώνη: Επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού έως τις 10 το βράδυ – Έρχονται ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των ηλικιών 40-49

Θεσσαλονίκη: Μείωση 14% στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα