*γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Μία εβδομάδα μετά την επανέναρξη των μαθημάτων στα λύκεια, το ποσοστό των μαθητών που καταγράφηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και δεν πήγαν στα σχολεία τους αυξάνεται, ενώ σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι το πρωί της Τρίτης παρέμεναν κλειστά περί τα 200 σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφεται επίσης μια αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 17 ετών.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέχρι σήμερα στις 17:30 οι σχολικές μονάδες σε πλήρης αναστολή ανέρχονται στο 1,9852% του συνόλου και τα Τμήματα σε μερική αναστολή στο 0,9739%, ενώ δεν περιλαμβάνονται στις καταγραφές τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Την Παρασκευή τα σχολεία και οι σχολικές τάξεις που είχαν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, ήταν κοντά στα 80. Τα σχολεία που έκλεισαν στο σύνολό τους είναι 30, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε σχολικές τάξεις και τμήματα. Αναλυτικά στοιχεία αναμένεται να δώσει ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή, με «πιλότο» τα self test της εβδομάδας.

Την τελευταία εβδομάδα, από τις 12 Απριλίου, που επέστρεψαν στις φυσικές τους τάξεις οι μαθητές λυκείου έως χθες, 19 του μήνα, καταγράφηκαν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 1.977 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές λυκείου.

Τα τελευταία τεστ πριν τις διακοπές του Πάσχα

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23 Aπριλίου.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self-test, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ ως και αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα 

Lockdown: Θέμα ωρών το μήνυμα Μητσοτάκη για τα μέτρα – Ο οδικός χάρτης της χαλάρωσης μετά το Πάσχα

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 55-59 – Εν αναμονή αποφάσεων για το Johnson & Johnson