Έντονη είναι η διαμαρτυρία των εμπόρων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, που ζητούν το άμεσο άνοιγμα της αγοράς και την ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διατηρήθηκε η απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου. Οι έμποροι προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ ιδιοκτήτες επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους στους δημάρχους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας έκανε λόγο για «μεγάλη αγανάκτηση στον κλάδο» και «απελπισία στον κόσμο», προσθέτοντας ότι η Κοζάνη είναι η μόνη περιφερειακή ενότητα στην Ευρώπη που «για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει με κλειστά κατάστημα». «Mας φέρνει σε απελπισία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιβίωσή μας». Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε άμεσα να ενισχυθεί ο κλάδος για να υπάρξει προμήθεια σε εμπορεύματα, καθώς και να ενταχθεί η περιοχή σε ειδικό καθεστώς.

Επιχειρηματίας δήλωσε στο kozan.gr ότι οι αποζημιώσεις είναι «τραγελαφικές». «Ζητάμε να ανοίξουμε τα καταστήματά μας, τηρώντας φυσικά τα μέτρα. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος είναι εδώ με ένα αίτημα, να μπορέσουμε να δουλέψουμε», πρόσθεσε.

 

kozani_lianemporio1

Έμποροι της περιοχής άνοιξαν συμβολικά τα καταστήματά τους, χωρίς να εξυπηρετούν τους πελάτες.