Για το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών αλλά και τις λεπτομέρειες της διαδικασίας των ραντεβού μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, μέχρι και το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 2.169.000 εμβολιασμοί και σταθερά πλέον ξεπερνούν τον αριθμό των 55.000 ημερησίως, ίσως και λίγο περισσότερο. «Ο προγραμματισμός λειτουργεί όπως πρέπει και είμαστε εντός του στόχου. Έτσι, μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, αλλά και όλες οι ευπαθείς ομάδες και υψηλού και αυξημένου κινδύνου. Μόνο οι ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου είναι 900.000 πολίτες. Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται οι υψηλού κινδύνου, οι οποίοι ανέρχονται στους 250.000», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Σημείωσε δε ότι στα τέλη Μαΐου θα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού και των επαγγελματικών ομάδων που θα προτεραιοποιήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος χάσει τη σειρά του, απάντησε ότι «όποιος δεν ενημερώσει για την αδυναμία που έχει να πάει να εμβολιαστεί και τελικώς ακυρωθεί το ραντεβού, για ένα μήνα μένει εκτός συστήματος και δεν μπορεί να κλείσει νέο ραντεβού».