Ένα μωρό που έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται με πυρετό στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για ένα παιδί επτά μηνών ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται άλλα τρία παιδιά, 49 ημερών, δύο μηνών και δύο ετών. Τα τρία παιδιά έκαναν rapid test και βρέθηκαν θετικά ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου. Να σημειώσουμε ότι στο περιβάλλον των παιδιών υπάρχουν θετικοί στον ιό. Όλα τα παιδιά βρίσκονται σε εμπύρετη κατάσταση.

Επιπλέον στο νοσοκομείο βρίσκονται άλλα τρία παιδιά, 4 ετών, 7,5 ετών και 13 μηνών, οι περιπτώσεις των οποίων χαρακτηρίζονται ως «ύποπτες». Τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο δεν είναι μόνο από την Πάτρα αφού αρκετά έχουν έρθει από τον Πύργο, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο και Λευκάδα.

«Εκεί που είχαν μειωθεί τα περιστατικά με παιδιά, βλέπουμε να αυξάνονται ξανά. Από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τώρα έχουν νοσηλευτεί στην κλινική 50 κρούσματα και πάνω από 400 ύποπτα. Στα εξωτερικά ιατρεία, από τον περασμένο Μάρτιο έχουν φτάσει σχεδόν 100 που βρέθηκαν θετικά, σε πάνω από 600 δείγματα», τονίζει στο thebest.gr ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής.

Πηγή: thebest.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Κοντά στα 5.000 σήμερα τα κρούσματα

Bloomberg: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα των πολιτών της ΕΕ