Ο αριθμός των Σουηδών που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας προσβληθεί από την Covid-19, αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι υγείας.

Η Σουηδία κατέγραψε 16.427 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τα 14.063 στο ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά, 1.552 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Λίγοι παραπάνω από 300 εισήχθησαν σε ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, μια αύξηση 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη εδώ και καιρό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Τάχα Αλεξάντερσον, αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας. «Η αυξημένη διασπορά δείχνει ότι (η πίεση αυτή) θα αυξηθεί περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 28 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό να ανέρχεται σε 13.430.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Στις 891 οι κλίνες ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα – Οι 427 στην Αττική

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Τα ποσοστά αποδοχής των εμβολίων έχουν εκτιναχθεί

Κορωνοϊός – Πoλυτεχνείο Κρήτης: Πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει γρήγορα Ισραήλ