Για «λύσεις της τελευταίας ώρας, λύσεις αρπακόλλα» έκανε λόγο μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης αναφερόμενος στην επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών. Επισήμανε ότι έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα οι συζητήσεις και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να βρεθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις.

«Από πλευράς υπουργείου υπάρχει προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών σε εμάς» πρόσθεσε ο κ, Καψαμπέλης τονίζοντας ωστόσο ότι έστω και σε αυτές τις συνθήκες θα στηρίξουν τις προσπάθειες των ιατρικών συλλόγων. «Παράλληλα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και να μην περιμένει απέξω τη βοήθεια μόνο», συμπλήρωσε.

Όπως διευκρίνισε, «για το νοσοκομείο Σωτήρια υπάρχουν 20 προκηρυγμένες θέσεις πνευμονολόγων και έχουν κατατεθεί 80 αιτήσεις ενδιαφερόμενων νέων γιατρών με πρόσφατη νοσοκομειακή εμπειρία και με μια υπουργική απόφαση μιας ώρας αυτοί εντάσσονται μέσα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα αποδώσει μια τέτοια ενέργεια τα αναμενόμενα«Τι περιμένουν από γιατρούς που έχουν φύγει από 20, 30 χρόνια από τα νοσοκομεία ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν αμέσως; Όχι. Και θα δημιουργήσουν προβλήματα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», σημείωσε.

«Έχουμε μετατραπεί σε χώρα μιας νόσου, υπάρχουν όμως νόσοι πιο σοβαρές όπως οι καρδιολογικές και οι ογκολογικές» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο «Ελευθερία»: Το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς φτάνει σήμερα η χώρα μας

Κόντρες κυβέρνησης-φαρμακοποιών και ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

Έσπασε το «φράγμα» των 5.000 νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία