Απάντηση στο σχόλιο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλλίας TF1, δήλωσε «δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη για το Sputnik V», έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπεραμύνθηκε των ρωσικών εμβολίων, τονίζοντας ότι η ζήτηση για το Sputnik V είναι υψηλή παρά τις προσπάθειες δυσφήμισής του. «Δεν αναγκάζουμε κανέναν, αλλά δημιουργούνται ερωτηματικά ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν» σημείωσε ο Πούτιν, ο οποίος έκανε γνωστό πως αναμένεται να εμβολιαστεί αύριο.

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντική επιλογή που γίνεται από κάθε άνθρωποι, είναι προσωπική απόφαση. Τυχαίνει να προγραμματίζω να εμβολιαστώ αύριο»ανέφερε.

Παράλληλα, ο Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής των πρώτων παρτίδων του εμβολίου KoviVak που αναπτύχθηκε από το Επιστημονικό Κέντρο Çumakov κατά του κορωνοϊού και οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του μήνα.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό, 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ 4,3 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση.

Απάντησε και το RDIF στον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Sputnik V 

Στη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, απάντησε νωρίτερα και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο στηρίζει την ανάπτυξη του Sputnik V, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεκάθαρα προκατειλημμένο» κατά του εμβολίου επειδή είναι ρωσικό.

«Αγαπητέ Επίτροπε Μπρετόν, παρακαλούμε σταματήστε να είστε προκατειλημμένος. Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να έχουν επιλογές μεταξύ ασφαλών και αποδοτικών εμβολίων, κάτι που μέχρι στιγμής έχετε αποτύχει να τους παρέχετε. Το Sputnik V είναι ήδη εγκεκριμένο από 54 χώρες», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός των παραγωγών του ρωσικού εμβολίου στο Twitter.

Ειδήσεις σήμερα 

Πελώνη: Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν στα φαρμακεία για self test

Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες γιατρούς – Πώς θα γίνει η επίταξη