Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Όλοι οι Ισραηλινοί που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από το εξωτερικό θα υποχρεούνται να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης για να μπορούν οι αρχές να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid: το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης θα ειδοποιεί τις αρχές αν παραβιαστεί η υποχρεωτική κατ’ οίκον απομόνωση των ταξιδιωτών ή η καραντίνα σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρει ο ισραηλινός Τύπος.

Το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες από την Κνεσέτ (ισραηλινή βουλή), όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» διευκρινίζοντας ότι από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Βεβαίως, όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19 και είναι κάτοχοι του λεγόμενου «πράσινου διαβατηρίου» που εκδίδεται από το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, δεν θα χρειαστεί να φορέσουν το ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, μια συσκευή παρακολούθησης που τοποθετείται στον τοίχο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ενημερώνει αυτόματα τις αρμόδιες αρχές αν ο χρήστης απομακρυνθεί υπερβολικά από τη συσκευή παρακολούθησης ή αφαιρέσει το ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την Κνεσέτ, η επιχείρηση «βραχιόλι παρακολούθησης» πραγματοποιείται από ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του ισραηλινού υπουργείου Υγείας .

Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα «Jerusalem Post», οι πληροφορίες που συλλέγονται αποθηκεύονται σε αρχεία που ανήκουν στην κυβέρνηση και διαγράφονται ύστερα από αρκετές ημέρες εάν δεν υπάρξει αναφορά για παραβίαση της καραντίνας.