Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Έδεσσας με επιστολή του προς την ΠΟΕΔΗΝ σπεύδει να επιστήσει την προσοχή στην ανακατανομή των αξιωμάτων του δικοικητικού συμβουλίου του Σωματείου όπως και της προέδρου.

Σε ανακοινώσεις της  ΠΟΕΔΗΝ η Ελένη Σταυρουλάκη παρουσιάζεται ακόμη ως πρόεδρος του Σωματείου, με το σωματείο να διευκρινίζει μέσω ανακοίνωσής του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας/Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας», που εδρεύει στην Έδεσσα, Τέρμα Εγνατίας, νομίμως εκπροσωπουμένου, Έδεσσα, 30.01.2021, αναφέρεται:

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε στα Μ.Μ.Ε. τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας, να αναπαράγεται πρόσκληση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. να στηριχθούν τα συνδικαλιστικά στελέχη – συνάδελφοι, ο κ. Σίμος Φωστηρόπουλος και η κα Ελένη Σταυρουλάκη, στα πλαίσια ασκήσεων εναντίον τους πειθαρχικών και ποινικών διώξεων για τις δηλώσεις που έχουν κάνει και αναδεικνύουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Π.Ε. Πέλλας, υπό την ιδιότητά τους ως Πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών και Έδεσσας, αντιστοίχως. Ανάλογο έγγραφο εστάλη και στο σωματείο μας από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. Στα πλαίσια ακριβούς ενημέρωσης του κοινού, σας πληροφορούμε πως με τη λήψη του αντίστοιχου εγγράφου από τη Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. αποστείλαμε δήλωση – διαμαρτυρία προς την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. Με τη δήλωση- διαμαρτυρία μας αυτή, από τη μία ανακοινώναμε σε αυτή πως είμαστε πάντα πρωτεργάτες και αρωγοί στην υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, από την άλλη όμως διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός πως η κα Ελένη Σταυρουλάκη εξακολουθεί να αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. ως Πρόεδρος του Σωματείου μας, μολονότι είναι ήδη γνωστό στην Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. πως η κα Ελένη Σταυρουλάκη έχει παύσει να κατέχει τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου μας από τις 08.12.2020, οπότε έλαβε χώρα ανακατανομή των αξιωμάτων του Δ.Σ. στα πλαίσια συνεδρίασης αυτού, η οποία επικυρώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14.01.2021. Αναφέραμε στην Π.Ο Ε Δ.Η.Ν. πως αυτή η συνεχής αναφορά της κας Σταυρουλάκη ως Προέδρου από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. ενδέχεται να ληφθεί από την κα Σταυρουλάκη ως de facto αναγνώρισή της με την προηγούμενη ιδιότητά της, στα πλαίσια μάλιστα της εκκρεμούς δικαστικής διαμάχης μας. Μέχρι στιγμής ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. στην ανωτέρω δήλωση – διαμαρτυρία μας. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΣΑΓΓΑ ΜΟΡΦΩ ΜΠΑΤΣΗ».