Tη δυνατότητα συμμετοχής και των ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς των πολιτών κατά του κορωνοϊού εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, οι ιδιώτες γιατροί θα μπουν στη μάχη των εμβολιασμών εφόσον το επόμενο διάστημα διατεθεί εμβόλιο πιο εύκολο στη συντήρηση και τη διάθεσή του σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν μέχρι τώρα.

«Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο ”εύκολο” εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε. Σε αυτή τη μάχη, στην τεράστια προσπάθεια, όπως θα έρχονται τα εμβόλια σύμφωνα με την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία και θα αυξάνονται και οι δόσεις, οι οποίες θα έρχονται στη χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα εμπλέξουμε όλο και μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης, δήλωσε πως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε η εκστρατεία εμβολιασμού να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.