Στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο στα καταστήματα αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως οι εικόνες αυτές ήταν «σαν να μην έχουμε μπλουζάκια».

Όπως είπε στο OPEN, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να κλείσουν ξανά τα καταστήματα, ωστόσο «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξαντλημένο» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αυξήσουμε τα τεστ. Τα τεστ της Κυριακής ήταν πολύ λίγα», είπε η κυρία Παγώνη τονίζοντας πως όπως φάνηκε αυξήθηκε η κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία αλλά δεν χρειάζεται πανικός, συμπληρώνοντας πως «οι εταιρείες λένε ότι το εμβόλιο καλύπτει τις μεταλλάξεις». Τέλος, σχετικά με την κολχικίνη, η κυρία Παγώνη σημείωσε πως πρόκειται για ένα παλιό και φθηνό φάρμακο και πως πρέπει να δίνεται μόνον με εντολή γιατρού.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, προβληματισμένοι και έκπληκτοι εμφανίζονται γενικότερα οι λοιμωξιολόγοι -και από κοντά και κυβερνητικοί παράγοντες- με την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου, καθώς η κοσμοσυρροή στις κεντρικές εμπορικές οδούς της χώρας έσπασε κάθε ρεκόρ.

Με ουρές πολλών μέτρων να σχηματίζονται έξω από πολυκαταστήματα, αλλά και εκατοντάδες καταναλωτές να περιδιαβαίνουν τους στενούς εμπορικούς δρόμους, η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τη Γαλλία μπορεί να αποδειχθεί πολύ μικρότερη από την πραγματική, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Και αυτό γιατί, μια ανάσα πριν την επιβολή ενός τρίτου, αυστηρού lockdown φαίνεται πως βρίσκεται η Γαλλία, λόγω της πιθανότητας μαζικής διασποράς του κορωνοϊού εξαιτίας των νέων μεταλλάξεών του. Ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου το ενδεχόμενο νέου γενικού «απαγορευτικού» παραμένει πάνω στο τραπέζι, συζήτηση που παρακολουθεί και η επιστημονική κοινότητα στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιανεμπόριο: Τρόμαξαν τους ειδικούς οι σκηνές συνωστισμού στην αγορά – Αλλαγές σήμερα στα ταξί