«Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπως είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι στο 35% πάνω συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα.

Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά ξεκαθαρίζοντας σε σχετικό ερώτημα, ότι τα σχολεία δεν είναι δική του αρμοδιότητα, είπε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ‘χτίζουν’ μια απόφαση».

«Δεν εξετάζουμε άνοιγμα εστίασης»

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβεβαίωσε δε, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε Σχολής. Επίσης ξέκοψε τα σενάρια ανοίγματος της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με άνοιγμα της εστίασης».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η Αττική και τα «ορφανά» κρούσματα της μετάλλαξης τρομάζουν τους ειδικούς

Βατόπουλος: Θα παραμείνει η απαγόρευση τη νύχτα -Τι είπε για σχολεία, εστίαση, μετάλλαξη

Θεσσαλονίκη: Σχολείο αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς