Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μετέβησαν χθες, 12.01.2021, σε έξι ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας της Αττικής (Θεραπευτήριο Metropolitan General, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Ιατρικό Αθηνών, Metropolitan Hospital, Mediterraneo Hospital, Μαιευτήριο ΙΑΣΩ) με σκοπό την αξιολόγηση της τήρησης των διαδικασιών ελέγχου και των απαιτήσεων που περιλαμβάνονται στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Τα στελέχη της Αρχής προχώρησαν σε επιθεώρηση των χώρων, ζήτησαν τις καταστάσεις των εργαζομένων και των λοιπών επαγγελματιών που συνεργάζονται με τους παραπάνω φορείς, τις καταστάσεις με το προσωπικό των φορέων αυτών που έχει δηλώσει επιθυμία για εμβολιασμό, καθώς και τον ημερήσιο προγραμματισμό εμβολιασμών ανά εμβολιαστική γραμμή. Από τα αρχικά ευρήματα δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού.

«Μετροπόλιταν Τζένεραλ»: Αριθμός εμβολιασθέντων 47 Γραμμές εμβολιασμού 9

«Ερρίκος Ντυνάν»: Αριθμός εμβολιασθέντων 105 Γραμμές εμβολιασμού 4

«Ιατρικό Αθηνών»:Αριθμός εμβολιασθέντων 235 Γραμμές εμβολιασμού 7

«Metropolitan Hospital»: Αριθμός εμβολιασθέντων 100 Γραμμές εμβολιασμού 4

«MEDITERRANEO HOSPITAL»: Αριθμός εμβολιασθέντων 15 Γραμμές εμβολιασμού 1

«ΙΑΣΩ, Γενική Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική» 123 Γραμμές εμβολιασμού 5

Οι έλεγχοι όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΔ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια με στόχο την επιτήρηση των διαδικασιών και τη διασφάλιση της διαφάνειας και ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 671 τα νέα κρούσματα – 340 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

Εμβόλιο: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν νοσήσει, οι έγκυες και οι θηλάζουσες

Κικίλιας: Οι 7 περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο