Ακόμη 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Σλοβενία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 426 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 3.022 νεκρούς επί συνόλου 139.713, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα το σλοβένικο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Sledilnik, που αναρτά συστηματικά στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση, τα ενεργά κρούσματα επί του παρόντος είναι 24.320. Στα σλοβένικα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.205 ασθενείς με την COVID-19, οι 198 εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Γέλκο Κατσίν, τόνισε χθες Δευτέρα ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, πάντως οι θάνατοι μειώνονται.

Το NIJZ ανακοίνωσε ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna για τον νέο κορωνοϊό αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Σλοβενία. Το προϊόν είναι το δεύτερο η κατεπείγουσα χρήση του οποίου έλαβε πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιοι θα έχουν εμβολιαστεί έως τον Μάρτιο – Τα 8 βήματα για να κλείσετε ραντεβού