Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται στον οίκο ευγηρίας Χάμελρικ, στην κωμόπολη Μολ, μια πόλη 50 χλμ ανατολικά της Αμβέρσας στο Βέλγιο, μετά την επίσκεψη ενός εθελοντή ντυμένου ως Άγιος Νικόλαος  (Sinterklaas για τους Βέλγους ο Άγιος Βασίλης), ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Πέντε ακόμη κάτοικοι έχουν πεθάνει από την Πέμπτη από επιπλοκές της νόσου Covid-19, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 23. Συνολικά 121 ηλικιωμένοι και 36 άτομα προσωπικό έχουν ήδη μολυνθεί.

Οι μολύνσεις εμφανίστηκαν μετά από την επίσκεψη του… Αγίου Νικολάου στις 4 Δεκεμβρίου που διοργανώθηκε από τη διεύθυνση του γηροκομείου.

Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν εάν η επίσκεψη του εθελοντή ντυμένου ως Αγίος Νικολάος  ήταν η αιτία για όλες τις μολύνσεις. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Νικόλαος, ο «Αη Βασίλης» των Ολλανδών και των Βέλγων, φτάνει στη χώρα στα μέσα Νοεμβρίου ακολουθούμενος από τον υπηρέτη του, τον Μαύρο Πιτ!

Η διοίκηση του οίκου ευγηρίας κατηγορεί τον άνδρα που ζει στο γειτονικό δήμο Μπάλεν, ο οποίος βρέθηκε θετικός τρεις ημέρες μετά την επίσκεψή του στο γηροκομείο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Βιμ Κάγιερς μετά την δημοσιευσή φωτογραφιών απο την εκδήλωση θεωρεί υπεύθυνους τους ανθρώπους του Χάμελρικ που δεν φρόντισαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και επέτρεψαν σε αρκετούς ηλικιωμένους να παραβρεθούν στην γιορτή χωρία να φορούν μάσκες.

«Σε αντίθεση με τις αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Άγιος Νικόλαος  δεν επισκέφθηκε κάθε δωμάτιο. Η διοίκηση μας διαβεβαιώνει ότι ο Άγιος επισκέφθηκε μόνο κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων υποδοχής. Ο άγιος διατήρησε την απόσταση ανά πάσα στιγμή από τους κατοίκους και δεν έμεινε σε καμία περιοχή περισσότερο από λίγα λεπτά. Ο άγιος δεν μοίρασε δώρα»,  είχε δηλώσει ο δήμος πριν δουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που τον διέψευσαν.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Λαμία: Βγήκε μετά από 22 ημέρες στη ΜΕΘ, 41χρονη μητέρα τριών παιδιών

Πανδημία-Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα κρούσματα