Μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίσθηκε τις τελευταίες ημέρες, η οποία πιθανότατα συνδέεται με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο, όπως είπε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας Ματ Χανκοκ.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 διαφορετικές τοπικές αρχές στην Αγγλία έχουν καταγράψει κρούσματα Covid που οφείλονται στη νέα μετάλλαξη.

Ήδη, έχει ειδοποιηθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και έχουν ξεκινήσει λεπτομερείς μελέτες.

«Δεν υπάρχει στοιχείο» που να δείχνει ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν

Πάντως, ο Χάνκοκ υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η νόσος επιδεινώθηκε ή ότι τα εμβόλια δεν θα λειτουργήσουν.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε σε βουλευτές ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν έντονες, εκθετικές αυξήσεις στον ιό σε όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρφορντσαϊρ.

«Έχουμε εντοπίσει πάνω από 1.000 περιστατικά με τη συγκεκριμένη παραλλαγή, κυρίως στη Νότια Αγγλία, αν και περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί σε περίπου 60 διαφορετικές περιοχές».

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν γνωρίζουν σε ποιο βαθμό η νέα παραλλαγή οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων. Ωστόσο, ο Χάνκοκ τόνισε ότι χρειάζεται ταχεία και αποφασιστική δράση, που είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της πανδημία, κατά την περίοδο των εμβολιασμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό – Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Και τα Χριστούγεννα απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00 με 05:00 – Ανοίγουν από αύριο οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ για «μαϊμού» εμβόλια κορωνοϊού