Μια ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή έζησε το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Καρδίτσα, καθιώς ένα μωρό γεννήθηκε μέσα στο όχημα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που βίωσε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, ανάρτησε στο Facebook ένα συγκινητικό μήνυμα, κρατώντας το βρέφος στην αγκαλιά του… «Το θαύμα της γέννησης μίας ζωής μας θυμίζει το θαύμα του να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Το να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις εύκολα με λόγια..

Είναι αυτές οι στιγμές πού…

Δημοσιεύτηκε από Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ) στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

« Το να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις εύκολα με λόγια…

Είναι αυτές οι στιγμές πού ζούμε ανάμεσα στη χαρά και στη λύπη που δεν αισθάνεσαι σαν να εργάζεσαι αλλά σαν να συμμετέχεις ενεργά στο θαύμα της ζωής, της χαράς αλλά και του πόνου.

Αυτό διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και επηρεάζει την προσωπική μας ζωή διότι είναι μεγαλύτερο ακόμα και από εμάς τους ίδιους.

Μπορεί να έχουμε ελαττώματα, να ζούμε ανήσυχοι και μερικές φορές να θυμώνουμε, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επιτελούμε ένα λειτούργημα που είναι από τα ύψιστα σε μία κοινωνία.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας χρειάζονται, μας θαυμάζουν και μας επευφημούν.

Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι το να είμαστε ευτυχισμένοι δεν προϋποθέτει έναν ουρανό χωρίς καταιγίδες, μονοπάτια χωρίς ατυχήματα, εργασία χωρίς κόπωση, προσπάθεια χωρίς απογοήτευση.

Η ευτυχία είναι η εξεύρεση δύναμης στη συγχώρεση, η ελπίδα στις μάχες, η συναδελφικότητα στον φόβο, η αγάπη στις διαφωνίες.

Η ευτυχία δεν εκτιμά μόνο τα χαμόγελα, αλλά αντανακλάται και στη θλίψη. Δεν είναι μόνο ο εορτασμός της επιτυχίας, αλλά και τα μαθήματα από τις αποτυχίες.

Όχι μόνο η χαρά του χειροκροτήματος, αλλά και η χαρά της ανωνυμίας.

Το θαύμα της γέννησης μίας ζωής μας θυμίζει το θαύμα του να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ».