Γράφει ο Μίλτος Σακελλάρης

Στις 17:20 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που μετέφερε τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από την Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις ασθενείς μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Αττικόν» «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός». Οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονταν αρχικά στο νοσοκομείο της Δράμας και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους. Αρχικά μπήκαν σε μονάδες αυξημένης φροντίδας στην Καβάλα και από εκεί ταξίδεψαν για την Αθήνα.

Το C-130 έφυγε στις 10 το πρωί με τρεις διασώστες και τρεις γιατρούς του τμήματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους ασθενείς μέσα σε ειδικές κάψουλες. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντόνισε ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η αεροδιακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Οι διακομιδές του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

diakomidi__2_
diakomidi__1_