Αισιόδοξα νέα ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 από τα δείγμα λυμάτων τις τελευταίες ημέρες. Στην Αθήνα, καταγράφονται κάτω από 10.000 ενέργα κρούσματα κορωνοϊού, όπως δείχνουν οι έρευνες, δίνοντας μια ανάσα ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί αποδίδουν. «Σταθερά καθοδική η πορεία, είχαμε μια μικρή μείωση τις πρώτες ημέρες των μέτρων, τώρα όμως είναι πιο έντονη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαϊδης.

Για την Αθήνα, σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες. Στον συγχρωτισμό των πολιτών στα ΜΜΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συχνότητα δρομολογίων. Οι χώροι εργασίας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της τηλεργασίας και οι συγκεντρώσεις στους εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε, κάποια μέτρα θα μείνουν μαζί μας και μετά την άρση του lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας.

Μιλώντας για την άρση των μέτρων, είπε ότι αυτό θα μελετηθεί από τους ειδικούς όπου θα συνυπολογιστούν κι άλλα πράγματα, όπως οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιθανόν να βγει και σήμερα από το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος