Ρεκόρ παραβάσεων καταγράφηκε στην Κρήτη, για τη μη χρήση μάσκας, στο πλαίσιο των ελέγχων σε όλο το νησί για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 117 παραβάσεις σε επίπεδο Κρήτης καθώς και 9 παραβάσεις που αφορούσαν στον περιορισμό των μετακινήσεων.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις σε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα. Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε 56 πρόστιμα. 16 σε εργαζόμενους υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1 σε υπάλληλο εμπορικού καταστήματος, 32 σε πεζούς, 1 σε πελάτη καταστήματος, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν 2 πρόστιμα σε λεωφορεία και άλλα 4 σε ταξί

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση των παραβάσεων στο Λασίθι που μέχρι πρότινος είχε τις λιγότερες παραβάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.

Εκεί καταγράφηκαν 31 συνολικά παραβάσεις. 24 σε πεζούς, 5 σε επιβαίνοντες οχημάτων, 1 σε εργαζόμενο υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1 σε πελάτη.

Στα Χανιά οι παραβάσεις ήταν 19 94 εργαζόμενοι, 2 πελάτες, 13 πεζοί), ενώ στο Ρέθυμνο αυτές ανήλθαν σε 11(5 εργαζόμενοι, 5 πεζοί, 1 πελάτης)

Σε ότι αφορά τον περιορισμό μετακινήσεων, βεβαιώθηκαν 9 πρόστιμα των 150ευρώ. Πιο συγκεκριμένα 3 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο, 1 στο Ηράκλειο και 1 στον ΒΟΑΚ.

Πηγή:  Cretapost

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα συνεχιστούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια: H Νίκη Κεραμέως εξηγεί στο protothema.gr