Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σε γονέα με δύο παιδιά, επιβεβαιώθηκε σε Δημοτικό Σχολείο, σε οικισμό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για 2 εβδομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο γονέας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει ζητηθεί να γίνει απολύμανση του σχολείου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγράφει δυο περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε γονείς μαθητών στο Ηράκλειο τα οποία αφορούσαν σε σχολείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού.

Την ίδια στιγμή η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου με αφορμή τα κρούσματα αυτά έχει ηδη γνωστοποιήσει με ανακοίνωση της τα αιτήματα της:

• Άμεσα διενέργεια γρήγορων τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
• Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές κάθε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με αναλογία μία καθαρίστρια ανά 200 παιδιά, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Πηγή: Cretapost