Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε σε μητέρα δύο μαθητών, σε σχολείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα, σε μητέρα μαθητή, μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα μετά από το κρούσμα σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού.

ύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η μητέρα που εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό, ενημέρωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο τη Διεύθυνση του σχολείου για την κατάσταση της υγείας της, τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στο σχολείο σήμανε συναγερμός και κινήθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Στο σχολείο έγινε απολύμανση και πλέον λειτουργεί κανονικά, ενώ για προληπτικούς λόγους και τα παιδιά της θα παραμείνουν στο σπίτι τους για κάποιες ημέρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εξάλλου, δεν προβλέπεται κλείσομο ούτε των τμημάτων φοίτησης των μαθητών, ούτε και του σχολείου.

«Είναι μία περίπτωση, όπως αυτή που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Αλικαρνασσό. Τα παιδιά της δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο τη Δευτέρα για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε απολύμανση και τηρούνται όλες οι οδηγίες και οι κανόνες του ΕΟΔΥ», επισήμανε στο cretapost ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Mπελαδάκης.

Πηγή: Cretapost

Ειδήσεις σήμερα: 

Βρετανικά Μέσα: Υποψήφιες να μπουν σε λίστα «καραντίνας» Ελλάδα, Ιταλία και Σουηδία