Μήνυμα υψηλού συμβολισμού στέλνει ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Βασίζοντας την ανάλυσή του στις ΗΠΑ και στο γεγονός ότι ο Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, απομονώνει τρία στοιχεία που σε αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία έχουν σημασία για να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου Covid-19.

«Τα τεστ δεν υποκαθιστούν τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς που πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και σε συνθήκες που κάποιοι υπόκεινται ακόμα και σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ, συνίσταται η χρήσης μάσκας, η τήρηση των φυσικών αποστάσεων, και η προσωπική υγιεινή, ειδικά των χεριών», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής.

«Η ροή της πανδημίας μας κάνει -ανεξαρτήτως θέσης- συγκοινωνούντα δοχεία στη διασπορά. Οποιαδήποτε διαρροή ενέχει κινδύνους για όλους μας» σημειώνει ακόμη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Τι μάθαμε από την διασπορά του κορωνοϊού στο Λευκό Οίκο;

Είναι σαφές πως η εξέλιξη της υγείας του Προέδρου Trump απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα πολυδιάστατα. Στη συνημμένη φωτογραφία βλέπουμε πως έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 27 άτομα, πέραν του Προέδρου των ΗΠΑ, σε αυτή την αλυσίδα διασποράς.

Αλλά, αν επικεντρωθούμε στη διαχείριση των επισκεπτών του Λευκού Οίκου, τι συμπεράσματα αντλούμε;

1. Τα τεστ δεν υποκαθιστούν τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς που πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και σε συνθήκες που κάποιοι υπόκεινται ακόμα και σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ, συνίσταται η χρήσης μάσκας, η τήρηση των φυσικών αποστάσεων, και η προσωπική υγιεινή, ειδικά των χεριών.

2. Είναι θεμιτό να αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Εάν υπάρχουν νέα κρούσματα οφείλουν να υπόκεινται σε διαγνωστικό τεστ και να απομονώνονται άμεσα.

3. Η ιχνηλάτηση και τα τεστ για την άμεση και έγκυρη διάγνωση των επαφών είναι η μόνη αποτελεσματική γραμμή προσέγγισης για τη δυναμική παρακολούθηση των εστιών διασποράς. Είτε οι επαφές των κρουσμάτων φέρουν συμπτώματα – είτε όχι».

120664666_183418063274058_5262677684791690870_o

Ειδήσεις σήμερα

Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα – Έσπασε τη σιωπή του ο «ασθενής μηδέν»: Δεν τους κόλλησα εγώ, ηλικιωμένος ευθύνεται

Το πρώτο tweet του Τραμπ από το νοσοκομείο: Με τη βοήθεια των γιατρών, αισθάνομαι καλά