Αρνητικά βγήκαν και τα τεστ του ΕΟΔΥ για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιεροπλοιου Mein Schiff όπως πληροφορείται το protothema.gr.

Νωρίτερα είχαν βγει αρνητικά και τα τεστ που έγιναν εν πλω καθώς το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει την υποδομή για τέτοιου είδους διαδικασία.

Τα θετικά τεστ βγήκαν από ιδιωτικό εργαστήριο στο Ηράκλειο και ήταν οριακά θετικά με στελέχη του ΕΟΔΥ να τα χαρακτηρίζουν αμφίβολης αξιοπιστίας.

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τα ξημερώματα «έδεσε» στον Πειραιά, βρέθηκαν απο το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία πήραν δείγματα και από επιφάνειες όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μπαίνουν στο πλοίο

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Το «Mein Schiff 6» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από την πλευρά της TUI σημειώνουν ότι επιθυμία της εταιρείας είναι το κρουαζιερόπλοιο να συνεχίσει το δρομολόγιο κανονικά εφόσον το εγκρίνουν οι κρατικές αρχές.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά). Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» αρχικά θετικά στον κορωνοϊό.

IMG_9123

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ισορροπία τρόμου στην Αττική με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη

Σχολεία: «Φουντώνουν» οι καταλήψεις – Μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός – Γαργαλιάνος: Οπωσδήποτε χρήση μάσκας στα ασανσέρ