Μήνυμα να σταματήσουν οι ιδεοληψίες για τις μάσκες έστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Η μάσκα είναι ένα σαφές υποκατάσταστο της απόστασης μαζί με το πλύσιμο των χεριών» τόνισε ο κ. Σκουτέλης και υπογράμμμισε «αντί να σκεφτόμαστε πότε θα έρθει το lockdown καλό θα είναι να δούμε πώς θα εφαρμόσουμε τις απλές αρχές».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «τα επομενα μέτρα θα ειναι πολύ πιο οδυνηρά από τα τρέχοντα». «Ας εφαρμόσουμε αυτά και ας αφήσουμε τις ιδεοληψίες. Η μάσκα βοηθάει, δεν έχει βλάψει κανέναν» πρόσθεσε.

Όπως είπε «δεν μπορεί να πάμε με αυτά τα νούμερα (σ.σ. αναφέρεται στα κρούσματα κορωνοϊού) στον χειμώνα που θα είμαστε σε κλειστούς χώρους και θα έχουμε και τις ιώσεις και τη γρίπη. Θα έχουμε και τα κοινά κρυολογήματα τα συμπτώματα των οποίων μοιάζουν με του κορωνοϊού και μπορεί να δημιουργήσουν το υπέδαφος για να αναπτυχθεί ο κορωνοϊός».

Όσον αφορά τα 900 ενεργά κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι «είναι σημαντικός αριθμός αλλά δεν είναι τραγικός αν αναλογιστούμε τον πληθυσμό».

«Τα γενικά μέτρα αποσταση, μάσκα, αποστείρωση χεριών είναι τα μόνα μετρα. Καλό θα είναι να τη συνηθίσουμε τη μάσκα αντί να την βάζουμε και να την βγάζουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σκουτέλης.

Ο ίδιος ζήτησε, τέλος, να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών ενώ χαρακτήρισε «επαρκές» το σχέδιο για τα σχολεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ: Αυτοκτόνησε ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον Βόλο