Στα πλοκάμια του νέου κορωνοιού παραμένουν εγκλωβισμένες πολλές χώρες στην Ευρώπη ενώ τα κρούσματα σε Γαλλία και Βρετανία αυξάνονται αλματωδώς τα τελευταία 24ωρα.

Το επίκεντρο της επιδημίας στην Ευρώπη είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.862 θανάτους και πάνω από 429.729 κρούσματα.

Στην Ισπανία, ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid- 19 ξεπέρασε τις 31.034 ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τις 700 χιλιάδες.
Στην Ιταλία καταγράφηκαν 35.738 θάνατοι και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στους 302.537.

Στη Γαλλία λόγω της επιδημίας το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 43 νέοι θάνατοι και ο συνολικός αριθμός ανήλθε στους 31.459 ενώ εντοπίστηκαν 13.072 νέα κρούσματα και στο σύνολο 481.141 κρούσματα.
Για τρίτη φορά μέσα σε έξι μέρες, τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στη Γαλλία ξεπέρασαν τα 13.000 ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Δέκα πόλεις, ανάμεσά τους το Παρίσι, το Μπορντό, η Λυών και η Τουλούζη είναι αυτές που έχουν αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης COVID-19.

Ο Βεράν τόνισε επίσης ότι, σε αυτές τις πόλεις, ανά 100.000 ανθρώπους, 150 βρέθηκαν θετικοί στον ιό ενώ σε άτομα άνω των 65 ετών, ανά 100.000 ανθρώπους εντοπίστηκαν 50 κρούσματα.

Σε αυτές τις πόλεις απαγορεύτηκαν οι μεγάλες εκδηλώσεις, θα παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και από τις 28 Σεπτεμβρίου τα μπαρ, τα εστιατόρια θα εξυπηρετήσουν μέχρι τις 10 το βράδυ.
Από το Σάββατο σ’αυτές τις πόλεις απαγορεύονται οι τοπικές γιορτές και οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε παραλίες και πάρκα ενώ η πολυκοσμία σε μαζικά θεάματα μειώνεται από τα 5.000 άτομα στα 1.000.
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση κυρίως στη Μασσαλία και την Γουαδελούπη να μπαίνουν σε καραντίνα. Στις περιοχές αυτές κλείνουν εστιατόρια, μπαρ όπως και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που δέχονται κοινό, εκτός κι αν ισχύει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για ορισμένες από αυτές.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα έχουν ισχύ 15 ημερών, ωστόσο ο υπουργός δεν απέκλεισε οι περιοχές αυτές να περάσουν σε κατάσταση ύψιστου υγειονομικού συναγερμού αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης και γεμίσουν οι εντατικές.

Στη Βρετανία οι αρχές κατέγραψαν χθες πάνω από έξι χιλιάδες νέα κρούσματα της νόσου Covid-19. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ, τα ημερήσια κρούσματα είναι λιγότερα από δέκα χιλιάδες.
«Η Βρετανία ανέφερε χθες 6.178 νέα κρούσματα, όπως και όταν ξεκίνησε η πανδημία. Ωστόσο, τώρα πολύ περισσότεροι άνθρωποι κάνουν διαγνωστικά τεστ και για το λόγο αυτό δεν είναι συγκρίσιμα αυτά τα στοιχεία», τόνισε.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο «Sky News», ο Χάνκοκ πρόσθεσε: «Στο ζενίθ της πανδημίας εκτιμούμε μέσω ερευνών ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φθάσουν τις 100 χιλιάδες, αλλά σήμερα έχουμε εντοπίσει περίπου έξι χιλιάδες» . Tην ίδια ώρα, το ένα πέμπτο των Βρετανών ενηλίκων (22%) δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο όταν είναι έτοιμο ταν γίνει ένα, αποκαλύπτει μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου «UCL».

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 2.143 κρούσματα και 19 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 2.143 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 278.070, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 19 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 9.428 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη Φινλανδία, οι αρχές επιστράτευσαν στα αεροδρόμια ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που οσφρίζονται τη νόσο Covid- 19 εντοπίζοντας επιβάτες που νοσούν και είναι ασυμπτωματικοί.

Ειδήσεις σήμερα

Στη Βρετανία οι πρώτες δοκιμές εμβολίων σε υγιή άτομα που θα εκτεθούν εσκεμμένα στον κορωνοϊό!

Αγωνία για την «έκρηξη» στις ΜΕΘ – Μια «ανάσα» από τα επόμενα μέτρα η Αττική