Τη σημασία που έχει η συμπεριφορά των πολιτών προκειμένου να αποφευχθεί το σημείο της μη επιστροφής με τον κορωνοϊο τόνισε μιλωντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητης Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργειου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά γιατί πιέζεται το σύστημα υγειας» τόνισε ο κ. Βατόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «οι αυξήσεις σε αυτά τα νοσήματα γίνονται ραγδαία».

«Μέσα σε ημέρες είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό. Το είδαμε στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία και αυτό φοβόμαστε περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown, ο κ. Βατόπουλος απάντησε «τα πάντα είναι στο τραπέζι αλλά δεν συζητείται το πότε».

Όπως σημείωσε «δεν έχουμε ραγδαία αύξηση άρα κάτι έχει γίνει αλλά έχουμε σταθεροποίηση σε υψηλό αριθμό κρουσμάτων»

Επανερχόμενος στο θέμα των μέτρων είπε ότι «έχουν ακουστεί πολλά, η βραδυνή κυκλοφορία, τα μαγαζιά, μάκες παντού. Το βασικό είναι να πειστεί ο κόσμος να προστατεύσει τον εαυτό του. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να προφυλάξει τους πολίτες αλλά και κάθε πολίτης πρέπει να φυλάξει τον εαυτό του, το ένα δεν έρχεται σε αντίθεση με το άλλο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ακούστε τι λέει καθηγητής πνευμονολογίας στο protothema.gr για την ακτινογραφία-σοκ 38χρονου με κορωνοϊό