Στο «κόκκινο» όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ στις οποίες ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 200.000.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί το CNN, ακόμα υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι μια απάτη.

Επιζήσαντες, όμως, του φονικού ιού και συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εκλιπαρούν τους αρνητές να αλλάξουν γνώμη περιγράφοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες.

«Έχουμε φίλους που πιστεύουν οτι ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί την ημέρα των εκλογών» λέει η 72χρονη Αν Ρόμπινσον η οποία εξομολογείται ότι ακόμα παλεύει με την κόπωση ενώ ο 73χρονος σύζυγός της ακόμα έχει δυσκολίες στην αναπνοή.

Από την πλευρά της η 35χρονη Χέδερ-Ελίζαμπεθ Μπράουν μιλά στο CNN μετά την νοσηλεία της για 100 ημέρες στο νοσοκομείο με Covid-19. Το 1/3 εξ αυτών, μάλιστα, η 35χρονη το πέρασε σε κώμα και σε αναπνευστήρα στη ΜΕΘ.

«Ακόμα και απλά πράγματα όπως το να ανέβω τις σκάλες ή να να περπατήσω μέχρι το αμάξι μου με εξαντλούν» περιγράφει η ίδια. «Δεν μπορώ να περάσω έστω και μια ημέρα χωρίς να ξεκουραστών γιατί είμαι εξαντλημένη απο απλά πράγματα όπως το να κάνω μπάνιο ή να ετοιμάσω πρωϊνό» προσθέτει.

«Ο κορωνοϊός δεν είναι κατασκεύασμα. Ειναι εδώ και είναι πραγματικός. Δεν είναι συνωμοσία» συμπληρώνει.

Η Σόντρα Γουλφ έχασε τον σύζυγό της από κορωνοϊό και δηλώνει εξοργισμένη από το γεγονός ότι η πανδημία έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής κόντρας.

«Έχω ακόμα πονοκεφάλους και ένα πόνο στο αυτί» προσθέτει από την πλευρά τη Νταϊάνα Μπέρεντ μια από τις πρώτες ασθενείς με κορωνοϊό στην περιοχή της στις 18 Μαρτίου.

Έχοντας ιδρύσει μια ομάδα 90.000 επιζώντων του κορωνοϊού λέει στο CNN ότι «τα μέλη μας περιγράφουν δραματικές εμπειρίες, νευρολογικά ζητήματα, ταχυκαρδίες κ.α.».