Σοκ προκαλούν οι δύο ακτινογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ακτινολόγος από το ΚΑΤ καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται η ραγδαία επιδείνωση που προκαλεί ο κορωνοϊός στους ασθενείς.

Όπως περιγράφει ο κ. Μάνος Καρράς οι δύο ακτινογραφίες ενός 38χρονου, ο οποίος είναί καπνιστης και διαβητικός, έχουν καταγραφεί με 7,5 ώρες διαφορά.

Η πρώτη είναι από την εισαγωγή ασθενή στις 12 το μεσημέρι με 98% κορεσμό οξυγόνου και η δεύτερη, η επαναληπτική, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 με τον ασθενή να είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά τα «σύννεφα» στη δεύτερη ακτινογραφία συνήθως σημαίνουν υγρό οίδημα φλεγμονή και «είναι κομμάτι του πνεύμονα που “δεν αναπνέει”».

«Δεν υπάρχει ιός» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Καρράς απαντώντας σε όλους όσοι εξακολουθούν να εκφράζουν τέτοιες απόψεις για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ακτινολόγος, σε νέα ανάρτησή του στο Facebook, διευκρινίζει ότι  «Επειδή η ανάρτησή μου αναπαράγεται λάθος στα ΜΜΕ. Να διευκρινίσω οτι η ακτινογραφία που ανέβασα χθες ΕΙΝΑΙ από ασθενή που νοσηλεύεται με covid αλλά ΔΕΝ είναι στο νοσοκομείο ΚΑΤ! Το νοσοκομείο ΚΑΤ δεν νοσηλεύει ασθενείς με covid την παρούσα στιγμή».