Η Αυστραλία αναμένεται να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς ο αριθμός των νέων ημερήσιων περιστατικών μόλυνσης στην πολιτεία της Βικτόρια μειώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων.

Ο Μόρισον ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του επέτυχε μία συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων. Το ένα που αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο είναι αυτό που αναπτύσσεται από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland.

«Η Αυστραλία χρειάζεται κάποια ελπίδα,” δήλωσε ο Μόρισον στην Καμπέρα. “Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατέψουμε την υγεία των Αυστραλών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε πως οι επιστήμονες που ηγούνται της ανάπτυξης των δύο εμβολίων έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι πρόσφατες αποδείξεις συνηγορούν πως και τα δύο εμβόλια θα προσφέρουν «προστασία πολλών χρόνων».

Εννέα νέοι θάνατοι και 41 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Βικτόρια

Εννέα θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν στην Πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας κατά το τελευταίο 24ωρο, με 41 νέα περιστατικά μολύνσεων, σε σύγκριση με τους 5 θανάτους και τα 63 περιστατικά μόλυνσης, που είχαν καταγραφεί κατά το προηγούμενο 24ωρο.

Η αναφερόμενη πολιτεία, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αυστραλίας, παρέτεινε χθες τη σκληρή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσά της Μελβούρνη μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου, καθώς τα ημερήσια περιστατικά μολύνσεων μειώνονται πιο αργά από ό,τι αναμένονταν αρχικά.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας έγινε το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενώ σήμερα καταγράφει ποσοστό περίπου 75% των 26.320 περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό στην Αυστραλία, αλλά και ποσοστό 90% από τους 762 θανάτους.