Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία της Αυστραλίας με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 116 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων επτά εβδομάδων, εξέλιξη η οποία εντείνει τις ελπίδες πως το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να υποχωρεί.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχαν καταγραφεί πάνω από 700 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι άλλοι 15 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο.

Τον περασμένο μήνα καταγράφηκε έξαρση της εξάπλωσης στη Μελβούρνη – την πρωτεύουσα της Βικτόριας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας – αλλά το lockdown που επιβλήθηκε είχε καθοριστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κρίσης.

Όμως τα περιοριστικά μέτρα, μολονότι αποτρέπουν την εξάπλωση της πανδημίας, έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στην οικονομία της πολιτείας. Το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας ενδέχεται να ξεπεράσει το 13% στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στη Μελβούρνη, υπολόγισε χθες Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ.

Συνολικά, η Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 502 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 25.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Θεωρείται ότι κατάφερε να αποφύγει πολύ βαρύτερο απολογισμό, όπως εκείνους σε άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, χάρη στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Κίνα: 16 εισαγόμενα κρούσματα και 27 ασυμπτωματικοί το τελευταίο 24ωρο

Τσιτσιπάς – Άντερσον 2-0: Με κεκτημένη ταχύτητα στον 3ο γύρο στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός – Μεξικό: Άλλοι 226 ασθενείς κατέληξαν – Πάνω από 60.000 συνολικά τα θύματα