Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, όταν νοσηλεύτρια της Μονάδας Ενταντικής Θεραπείας διαγνώστηκε θετική σε τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η γυναίκα, 45 ετών, έπειτα από εφημερία της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το περασμένο Σάββατο, εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα και υποβλήθηκε σε τέστ για Covid-19, το οποίο πριν από δύο ημέρες βγήκε θετικό.

Αμέσως εφαρμόστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απολυμάνθηκαν οι χώροι στους οποίους βρέθηκε η εργαζόμενη. Μάλιστα, έχουν παρθεί ήδη δείγματα από όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ και του ΤΕΠ, αλλά και από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Παράλληλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης όλων των επαφών της.

Όπως τονίζουν νοσοκομειακές πηγές στη Voria.gr, η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

«Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πάντως, με δήλωσή του στη Voria.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Δημήτρης Μαυρόπουλος άφησε αιχμές για τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε από τη ΜΕΘ στο ΤΕΠ το Σάββατο «λόγω έλλειψης προσωπικού και ανικανότητας της διοίκησης».

Πηγή: voria