Στις ΗΠΑ μέσα σ΄ ένα 24ωρο καταγράφηκαν περίπου 60 χιλιάδες νέα κρούσματα με τις υγειονομικές αρχές να παραμένουν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής.

Ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι, δήλωσε ότι ο χειρότερος εφιάλτης βγαίνει αληθινός επισημαίνοντας ότι εργάζεται επί 16 ώρες την ημέρα.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας θεωρείται για τους Αμερικανούς πιο έμπιστος απ΄ότι ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής της χρήσης μάσκας ενώ ο πολιτικός του αντίπαλος, φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, παρουσιάζει το οικονομικό του μανιφέστο δίνοντας έμφαση στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Βρετανία χαλαρώνει τα μέτρα για ταξιδιώτες ορισμένων χωρών. Όπως γράφει το BBC, η χώρα βάζει τέλος στην 14ημερη καραντίνα για όσους μεταβαίνουν στη χώρα του Τζόνσoν.

Η καραντίνα προκαλεί οργή στους πολίτες

Την ίδια ώρα, έρευνα επιστημόνων της Σιγκαπούρης δείχνει ότι ο φόβος για την πανδημία προκαλεί οργή στους πολίτες.

Όσοι πολίτες παραμένουν σε lockdown, παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, ο φόβος για την νόσο παραμένει. Μία νέα μελέτη διαπιστώνει ότι ο φόβος μετατρέπεται σε θυμό καθώς η παγκόσμια κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία το πολυπόθητο εμβόλιο ή άλλη θεραπεία η οποία όμως καθυστερεί.

Ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang μελετούν την αλλαγή των συναισθημάτων που εκφράζονται στο Twitter κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναλύοντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια tweets διαπίστωσαν ότι, σχεδόν το 60% των διαδικτυακών αντιδράσεων τον Ιανουάριο δείχνουν φόβο και αβεβαιότητα των πολιτών για τον ιό .

Έκτοτε, τα φοβισμένα tweets δίνουν την θέση τους σε μηνύματα που εκφράζουν θυμό.

Η μελέτη στο JMIR Public Health & Surveillance κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μηνύματα που κρύβουν οργή και θυμό αποτελούν το 30% των μηνυμάτων στο Twitter στις 12 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε επίσημα ότι η νόσος COVID-19 είναι πλέον πανδημία.