Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στη Κύπρο από σύνολο 1247 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. Μεταξύ αυτών είναι και Σέρβος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1013.

Από σύνολο 219 δειγμάτων που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα εκ των δύο ατόμων έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για Πολωνό μόνιμο κάτοικο Κύπρου που εκδήλωσε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εξέταση και για Σέρβο ποδοσφαιριστή που ανακοινώθηκε από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο στις 7/7 από την Σερβία.

Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε στην εξέταση στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της. Το συγκεκριμένο άτομο είχε διαγνωστεί θετικό στον ιό στην Σερβία εντός Ιουνίου και με την πάροδο των 14 ημερών που παρέμεινε σε καραντίνα, αρνητικοποίησε 3 τεστ (πριν την άφιξή του στην Κύπρο).

Από 87 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 άτομο θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 7/7.