Με την Κίνα τα έβαλε ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την επέλαση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ, εκεί που έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 129.000 άνθρωποι.

Με νέο tweet του, τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα), ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως… «καθώς παρακολουθώ την εξάπλωση του άσχημου προσώπου του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας ζημιάς που έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, εκνευρίζομαι όλο και περισσότερο με την Κίνα. Ο κόσμος μπορεί να δει και να αισθανθεί τι έχει συμβεί!».

Σημειώνεται πως τα κρούσματα του κορωνοϊού διπλασιάστηκαν σε τουλάχιστον 10 αμερικανικές πολιτείες, περιλαμβανομένων της Φλόριντα και του Τέξας τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα καταδεικνύει μια ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η Αριζόνα καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο στα κρούσματα τον μήνα Ιούνιο, κατά 294%, ενώ ακολουθούν η Νότια Καρολίνα και το Αρκάνσας. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν στην Αλαμπάμα, τη Νεβάδα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Οκλαχόμα και τη Γιούτα.

Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν κατά 43% και οι θάνατοι κατά 20%.

Ειδήσεις σήμερα

Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τις πύλες της η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου