Σωτήρια για δύο κουταβάκια που βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο στην περιοχή της Βαγιωνιάς υπήρξε η παρέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της 3ης ΕΜΑΚ που έστησαν διήμερη επιχείρηση, τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και το πρωί της Κυριακής.

Μέλη του Σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» διαπίστωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι το ένα από τα δύο σκυλάκια είχε πέσει σε βαθύ χαντάκι με νερό, και το δεύτερο σε δημοτικό πηγάδι της περιοχής. Άμεσα, πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Πόμπιας έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν το σκυλί που είχε πέσει στο χαντάκι.

koutavaki_vagionia

Το δεύτερο ωστόσο κουτάβι που αντιμετώπιζε και τον μεγαλύτερο κίνδυνο είχε πέσει στο πηγάδι βάθους πολλών μέτρων και χρειαζόταν επιχείρηση με εξοπλισμό για να ανασυρθεί με ασφάλεια από τον πυθμένα του. Το ευτύχημα ήταν ότι το πηγάδι δεν είχε νερό και το σκυλάκι κατά την πτώση του δεν είχε υποστεί τραυματισμό.

koutavi_vagionia
koutavi_vagionia2

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ζωόφιλοι έριξαν στο πηγάδι τροφή και με σκοινί «κατέβασαν» ένα δοχείο με νερό, ενώ το πρωί της Κυριακής πλέον κατέφθασε στο σημείο κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να βγάλουν από το βαθύ πηγάδι σώο και το δεύτερο κουταβάκι.