Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα δημοτικά και οι μαθητές ξεκίνησαν να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα μετά από την τρίμηνη παραμονή τους στο σπίτι λόγω του φονικού ιού. Οι δασκάλες αντάλλαξαν τις πρώτες καλημέρες με τους αγαπημένους τους μαθητές με μεγάλη συγκίνηση.

Στο 5ο Δημοτικό Γλυφάδας, ο διευθυντής του σχολείου έχει τοποθετήσει στην είσοδο του σχολείου μια θερμική πύλη ώστε να θερμομετρούνται οι μαθητές πριν μπουν στις τάξεις τους.

Σε κάθε αίθουσα έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά ενώ στους διαδρόμους έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες με απλές οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής από τα παιδιά. Στα σχολεία τα διαλείμματα θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Επίσης, στα διαλείμματα θα γίνεται απολύμανση στις σχολικές αίθουσες, στα πόμολα, στα θρανία κι όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο.

Αγχωμένοι οι γονείς συνόδευσαν τα παιδιά τους στο σχολείο και όπως λένε στο protothema.gr πιστεύουν ότι η επιστροφή στο σχολείο θα βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα.

«Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και οι κανόνες υγιεινής. Τα παιδιά μου ήθελαν πολύ να επιστρέψουν στο σχολείο ,να δουν τους φίλους τους και τη δασκάλα τους», λέει μια μητέρα στο protothema.gr που συνόδευσε σήμερα το πρωί τα παιδιά της στο σχολείο.

«Υπάρχει λίγο άγχος αλλά χτες το βράδυ συζήτησα και πάλι με τα παιδιά μου για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν στο σχολείο. Πιστεύω ότι στο σχολείο θα μάθουν περισσότερα και θα το δουν καλύτερα στην πράξη» λέει ένας πατέρας στο protothema.gr.

Η προσέλευση και η αναχώρηση των μαθητών του θα γίνεται από την κύρια είσοδο του σχολείου.

Τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα.

Απαγορεύεται ο δανεισμός αντικειμένων ανάμεσα στους μαθητές,η χρήση μπάλας και άλλων παιχνιδιών.

Η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική.

Το κυλικείο του σχολείου δε θα λειτουργήσει μέχρι και τις 26 Ιουνίου που τελειώνει η σχολική χρονιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθαναν 66χρονη και 87χρονος από κορωνοϊό – Στους 177 οι νεκροί στην Ελλάδα