Η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας συνέστησε στους κατοίκους της να εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι παρά το γεγονός ότι άνοιξαν και πάλι τα σχολεία και ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί συνολικά περισσότερα από 7.100 κρούσματα της covid-19 και 102 θάνατοι, αριθμοί πολύ μικρότεροι σε σχέση με άλλες χώρες.

Στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται και το Σίδνεϊ, τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά και με πλήρες ωράριο στα σχολεία σήμερα, επιτρέποντας σε πολλούς γονείς να επιστρέψουν με τη σειρά τους στα γραφεία, αν και οι βουλευτές της πολιτείας κάλεσαν όσους μπορούν να εργάζονται από το σπίτι προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα μεταφορών.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη που το σύστημα δεν έχει υπερφορτωθεί”, σχολίασε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερεζικλιάν από το Σίδνεϊ. “Οι πολίτες ακούν, παίρνουν ενημερωμένες αποφάσεις και θα θέλαμε αυτό να συνεχιστεί”, πρόσθεσε.

Η επαναλειτουργία των σχολείων γίνεται στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας της Αυστραλίας.

Αν και τα διεθνή σύνορα της χώρας είναι πιθανό να παραμείνουν κλειστά επί μήνες, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον πιέζει τους πολίτες να επιλέξουν τον εσωτερικό τουρισμό, προκειμένου να στηρίξουν τον τουριστικό τομέα της Αυστραλίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί από κορωνοϊό: Κατέληξε 82χρονη στον «Ευαγγελισμό» – 172 συνολικά τα θύματα

Κορωνοϊός: Ασθενείς με Covid-19 παύουν να είναι μολυσματικοί μετά από 11 μέρες, δείχνει μελέτη

Εστίαση και Τουρισμός: Ανοίγουν τα νησιά – Στο 0,3-0,4 ο δείκτης R0