Μίνα Αγγελίνη

O δήμαρχος της πολιτείας Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε χθες ότι δεν επιτρέπεται στους Νεοϋορκέζους να κολυμπούν, να κάνουν μπάρμπεκιου ή να διοργανώνουν μεγάλες συγκεντρώσεις κατά την επίσκεψή τους στις παραλίες της Νέας Υόρκης.

«Όποιος προσπαθεί να μπει στο νερό, θα πρέπει να βγει αμέσως… Το μόνο που επιτρέπεται είναι το περπάτημα κι αυτό εφόσον τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», τόνισε.

Ο ίδιος προειδοποίησε πάντως ότι, εάν οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τους κανόνες, τότε θα αναγκαστεί να μπλοκάρει όλες τις εισόδους στις παραλίες της Νέας Υόρκης.

Ο δήμαρχος ντε Μπλάζιο έκανε χθες την ανακοίνωση, λίγες μέρες πριν από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, που είναι παραδοσιακά η αρχή του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του στον Τύπο, ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι οι Νεοϋορκέζοι δεν επιτρέπεται να κολυμπούν, να κάνουν μπάρμπεκιου ή να διοργανώνουν μεγάλες συγκεντρώσεις κατά την επίσκεψή τους στις παραλίες της πόλης. «Αν θέλετε να περπατήσετε στην παραλία, απολαύστε το».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πολιτεία της Νέας Υόρκης κρατάει τα σκήπτρα στα κρούσματα και τα θύματα του κορωνοϊού, όμως από το Σαββατοκύριακο, σχεδιάζει να ανοίξει τις παραλίες λόγω και της «Ημέρας Μνήμης» που σηματοδοτεί και την έναρξη της θερινής περιόδου.

Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να ακολουθήσει το Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ και το Ντελάγουερ που ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τις παραλίες τους για το εορταστικό διήμερο.

«Πάνω απ’ όλα πρόκειται για την υγεία και την ασφάλειά σας.Αν όμως χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα θα το κάνουμε. Πρόκειται πάνω απ’ όλα για την υγεία και την ασφάλειά μας. Αν λοιπόν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα θα το κάνουμε» κατέληξε.