Η μάχη κατά του θανατηφόρου κορωνοϊού είναι συνεχής και καθημερινή. Εκτός από γιατρούς και ερευνητές στον ιδιαίτερα σκληρό αυτό πόλεμο έχουν μπει και πολίτες που νόσησαν αλλά έγιναν καλά.

Ένας από αυτούς είναι και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, ο οποίος πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια απέναντι στον κορωνοϊό και βγήκε νικητής. Ο βουλευτής είναι έτοιμος να συνδράμει ώστε να βρεθεί ο τρόπος καταπολέμησης του ιού. Ως εθελοντής αιμοδότης στο παρελθόν πλέον είναι και εθελοντής δότης αντισωμάτων για την έρευνα και την αντιμετώπιση του COVID-19.

«Από τη στιγμή που μπορώ να προσφέρω με σκοπό να σωθούν συνάνθρωποί μου, θεώρησα ότι είναι πράξη αλληλεγγύης και ότι είναι υποχρέωσή μου. Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Δημόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής όλης αυτής της έρευνας με τα αντισώματα και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή του. Ήμουν αιμοδότης όλα αυτά τα χρόνια οπότε ήθελα πολύ να το κάνω. Προτρέπω όλους όσους πέρασαν τη νόσο και εφόσον περάσουν τον απαραίτητο έλεγχο που χρειάζεται να δώσουν αντισώματα διότι είναι μια διαδικασία ακίνδυνη και καθόλου χρονοβόρα. Αν αποδειχτεί ότι είναι σωτήρια αυτή η έρευνα ακόμα καλύτερα για όλους μας» λέει στο protothema.gr ο Χρήστος Κέλλας.

«Όταν νόσησα αρχικά είχα μια αδιαθεσία και υποψιασμένος πήγα κι έκανα το τεστ όπου βγήκε θετικό. Επί τρεις ημέρες ήμουν σε καραντίνα στο σπίτι μαζί με την οικογένειά μου και στη συνέχεια χρειάστηκε να νοσηλευτώ διότι ο πυρετός ήταν υψηλός . Έμεινα 15 ολόκληρες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Αυτό που φοβομουνα ήταν ο φόβος, τον οποίο κατάφερα να υπερνικήσω γιατί δεν είχα φαινόμενα δύσπνοιας, είχα εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στον Θεό» σημειώνει ο κ. Κέλλας.

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στο Ελπίς: Θετικοί στον κορωνοϊό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια

Άρση μέτρων: Τα μπάνια του λαού το επόμενο «στοίχημα» εν μέσω καύσωνα

Από κηδεία 50χρονου Ρομά με κορωνοϊό η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στη Λάρισα