Ξαπλώνει στο τραπέζι της, γύρω της βρίσκονται δύο νοσοκόμες ξαφνικά αρχίζει να ουρλιάζει από πόνο: «Κάτι πήγε εντελώς λάθος».

Η Victoria βρίσκεται σε διαδικασία τοκετού, βιώνει τις ωδίνες και η νοσοκόμα Shanti Fernandez τη βοηθά να γεννήσει, ενώ άλλη μία νοσοκόμα την ενθαρρύνει λέγοντάς της πως όλα θα πάνε καλά. Η διαδικασία ολοκληρώνεται και η νοσοκόμα κρατά στα χέρια της ένα υγιές αγοράκι, φτιαγμένο όμως από σιλικόνη.

Πίσω από το τζάμι, οι νοσοκόμες του Κολεγίου Dade του Μαϊάμι (MDC) ελέγχουν τις κινήσεις της Victoria, της κούκλας που ξαπλώνει στο τραπέζι και του «νεογέννητου» μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μπορούν να εφαρμόσουν προγραμματισμένες ιατρικές προσομοιώσεις και να τις προσαρμόσουν ανάλογα με τις αντιδράσεις των νοσηλευτριών. Πίσω από την πρώτη Victoria υπάρχει μία δεύτερη που μπορεί να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα.

«Είναι καταπληκτικό. Μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα», δηλώνει η νοσηλεύτρια Fernandez.

Οι δύο κούκλες πηγαίνουν σε ακόμα 15 δωμάτια προσομοίωσης στο νέο Κέντρο Εκμάθησης, Καινοτομίας και Προσομοίωσης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο MDC. Θα ξεκινήσει να δέχεται τους φοιτητές του Κολεγίου από το Φθινόπωρο. Το κτίριο αξίας 56 εκατομμυρίων δολαρίων έχει φτιαχτεί για να μοιάζει με ένα αληθινό νοσοκομείο, με χειρουργεία και ιατρικά μηχανήματα.

Σκοπός των εγκαταστάσεων είναι να εξοικειωθούν οι φοιτητές με την τεχνολογία και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Όσο για τις κούκλες Victoria; Αυτές υποκαθιστούν τους ασθενείς με μεγάλη επιτυχία παρέχοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα ρεαλιστικής πρακτικής πριν αρχίσουν να φροντίζουν τους πραγματικούς ασθενείς τους. «Σκοτώνουμε πλαστικούς ανθρώπους και έτσι δεν σκοτώνουμε αληθινούς», δήλωσε ο Michael Yoder Διευθυντής Προγράμματος του EMS.

Τα μοντέλα δακρύζουν, αιμορραγούν, ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους και κινούνται. Αυτοί που τους ελέγχουν μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη λίστα εκφράσεων προσώπου, ασθενειών και επιπλοκών. Κάθε δωμάτιο προσομοίωσης είναι εξοπλισμένο με κάμερες έτσι ώστε φοιτητές και καθηγητές να μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τη διαδικασία.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μηχανοποιημένης εκπαίδευσης της ιατρικής είναι το επίπεδο ελέγχου που μπορούν να έχουν οι διδάσκοντες σχετικά με τις συνθήκες που βιώνει κάθε «ασθενής» επιτρέποντας στους φοιτητές να λάβουν εμπειρίες για νόσους και κρίσεις τις οποίες δεν θα ζούσαν υπό άλλες συνθήκες.