Ο μικρός Ollie αναμενόταν να γεννηθεί γύρω στις 5 Φεβρουαρίου, ο ίδιος όμως είχε αντίθετη γνώμη και «αποφάσισε» πως ήθελε να δει το φως του ήλιου πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου, του 2018, η μητέρα του Courtney Scott ένιωσε δυνατούς πόνους και επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο με τον Ryan Harrison, τον πατέρα του Ollie.

Το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να επιβραδύνει τη διαδικασία αλλά την επόμενη κιόλας μέρα ο Ollie γεννήθηκε εξαιρετικά πρόωρα, στις 26 εβδομάδες της κύησης, και ζυγίζοντας μόλις ένα κιλό.

Αμέσως τοποθετήθηκε στη θερμοκοιτίδα όπου πέρασε 15 εβδομάδες. Αρχικά από τους γονείς του ζητήθηκε να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.

«Όταν γεννήθηκε μπορούσε να χωρέσει στην παλάμη του χεριού μου και είναι απίστευτο το πόσο μικρός ήταν», δηλώνει ο πατέρας του Ollie.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς κατάφερε να ανατρέψει τις προβλέψεις και να επιβιώσει, είναι πραγματικά ένα παιδί θαύμα. Τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες ο κίνδυνος να μην τα κατάφερνε ήταν τεράστιος».

Ο Ollie αντιμετώπισε και νίκησε τις νόσους που προσπάθησαν να τον λυγίσουν. Στη διάρκεια της παραμονής του στην θερμοκοιτίδα τα έβαλε με τη σηψαιμία και το σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει.

Οι γονείς του, έβλεπαν το νεογέννητο βρέφος να ανταποκρίνεται και να είναι αποφασισμένο να ζήσει κι έτσι 3,5 μήνες μετά τη γέννησή του, τον υποδέχτηκαν στο σπίτι τους έχοντας καταφέρει να ζυγίζει πια 3,37 κιλά.

Ακόμα πιο αξιοσημείωτο, το γεγονός πως λίγες μέρες πριν πάρει το εξιτήριο, ο Ollie χρειαζόταν συσκευή οξυγόνου για να αναπνεύσει, αλλά οι γονείς του λένε πως τώρα πια αναπνέει κανονικά.